Stödjer Bokio både fakturametoden och kontantmetoden?

Redan när du skapar ditt konto i Bokio, kan du ställa in redovisningsmetod. Under Inställningar i vänstermenyn kan du gå in på respektive räkenskapsår och välja fakturametoden eller kontantmetoden.

Kontantmetoden (kallas ibland bokslutsmetoden) får bara användas av företag som omsätter under 3 miljoner kronor. I kontantmetoden redovisar man endast verifikationer när det sker en inbetalning eller utbetalning. Man får när som byta från kontantmetoden till fakturametoden men aldrig byta från fakturametoden till kontantmetoden.

Kontantmetoden kräver lite mindre arbete men bokföringen ger inte riktigt lika bra bild av hur verksamheten egentligen går.

Välj bokföringsmetod

Är du osäker på vilken redovisningsmetod som är registrerad för ditt företag så hittar du den här informationen på Mina sidor hos Verksamt.se. Vi ger ej vägledning för vilken metod du ska välja utan det är du själv som bestämmer detta vid registrering av bolaget.

Läs mer