När du driver ett aktiebolag så betalar du bolagsskatt, 21,4%, på överskottet som består av årets inkomster minus företagets kostnader.

Om man har ett beslut på preliminärskatt så avser det en förskottsbetalning utav bolagsskatten.

Behöver du göra en ny beräkning av din preliminärskatt?

Detta kan du göra själv på Skatteverkets hemsida, här följer en kort beskrivning om hur. Följ länken nedan, då kommer du till sidan där du ändrar din debiterade preliminärskatt.

Skatteverket har satt ihop en smidig tjänst där du endast behöver följa instruktionerna.

Välj deklarationsobjekt, visa uppgifter om deklarationsobjekt, välj beskattningsår

Du börjar med att välja objekt, det vill säga ditt företag.

Om du har en enskild firma kan du följa denna manual istället.

Visa uppgifter om deklarationsobjektet

Välj "Nästa".

Välj beskattningsår

Välj det beskattningsår (räkenskapsår) du ska lämna preliminär inkomstdeklaration för. Välj "Nästa".

Tänk på: För AB är preliminärskatten en förskottsbetalning av bolagsskatten.

Nu är du klar! Men glöm inte att granska, skriv under och ladda ner din kvittens.

Under fliken "Granska och skatteberäkna" får du en summa efter "Att betala", som du hittar längst ner på sidan. Det beloppet delar du på 12 (månader) för att veta hur mycket det är beräknat att du ska betala i preliminärskatt. (Notera att information lämnad under övriga upplysningar förhindrar maskinell hantering hos SKV och kan göra att ditt ärende tar lite längre tid.)

Skicka in det nya beslutet till oss på Red Flag när du får det, så ser vi till att betala in din preliminärskatt varje månad.

Red Flag

support@redflag.se