Nettolöneväxling

Nettolöneväxling innebär att din lön räknas upp med värdet av bilförmånen istället för att bilförmånsvärdet redovisas. Nettolöneväxling innebär ingen skillnad för varken dig eller bolaget avseende skatter och avgifter utan är enbart en bokföringsmässig åtgärd.

Nettolöneväxlingen kommer att synas som två extra rader på ditt lönebesked: en ökning av bruttolönen och en minskning av nettolönen.

De månader som du inte tar ut lön i pengar kommer ändå nettolöneväxlingen att skapa en bruttolön den 26 i månaden som täcker kostnaden för din skatt på bilförmånen.

Fördelar med nettolöneavdrag

  • Du som ägare i ett fåmansbolag får räkna upp ditt löneunderlag med bilförmånen vilket ofta blir fördelaktigt med tanke på 3:12 reglerna

  • Din sjukdomsgrundande inkomst (SGI) ökar om du har en lön understigande 372 000 kr, dvs den ökar då bruttolönen ökar, det gör också din pensionsgrundande inkomst (PGI) om du har en lön understigande 519 705 kr (2019).

  • Blir ingen skillnad för varken bolaget eller för dig som anställd avseende skatter och avgifter

Bilförmån med nettolöneväxling fungerar för dig med aktiebolag hos Red Flag. Hör av dig till Support om du vill veta mer!

Beräkning av förmånsvärde

Hitta din modellkod och beräkna förmånsvärde hos Skatteverket.

Hittade du svaret?