Detta kan du göra själv på Skatteverkets hemsida, här följer en kort beskrivning om hur. Följ länken nedan, då kommer du till sidan där du ändrar din debiterade preliminärskatt.

Skatteverket har satt ihop en smidig tjänst där du endast behöver följa instruktionerna.

Välj deklarationsobjekt, visa uppgifter om deklarationsobjekt, välj beskattningsår

Du börjar med att välja objekt, det vill säga ditt företag. Om du har en enskild firma så är ditt personnummer också företagets organisationsnummer. I nästa steg kan du se tidigare beslut och kvittenser. När du ska välja beskattningsår så är det innevarande år du ska välja om du vill att ändringen gäller detta år.

Har du ett aktiebolag kan du följa denna manual istället.

Visa uppgifter om deklarationsobjektet

Välja "Nästa".

Välj beskattningsår

Välj det beskattningsår (räkenskapsår) du ska lämna preliminär inkomstdeklaration för. Välj "Nästa".

Näringsverksamhet

Fyll i ditt beräknade resultat. Ett lågt värde här ger en lägre preliminärskatt.

Tänk på: Om du har enskild firma och är kund hos Red Flag dras 46% i preliminärskatt varje gång du gör ett uttag utöver den preliminärskatt som Skatteverket beslutar om. Om du har mycket höga inkomster kan du behöva ha debiterad preliminärskatt för att undvika extra skatt vid årets slut. Men om det inte gäller dig kan du ange noll (eller ett lågt belopp) i rutan "Överskott/Underskott av aktiv Näringsverksamhet" för att inte betala in onödigt mycket skatt i förskott. Den preliminärskatt du får beslut om betalas från ditt Red Flag konto till Skatteverket varje månad.

Anställning

Här fyller du i de inkomster av tjänst du har haft eller kommer att få under året. Det är särskilt viktigt att du fyller i tjänsteinkomsterna om du samtidigt har inkomst av näringsverksamhet för att skatteberäkningen ska bli korrekt och för att du inte ska få en för hög eller för låg debitering.

För de inkomster du har fått hittills under året ska du även fylla i den skatt som din arbetsgivare/utbetalare har dragit av från ersättningen. Information om inkomst samt dagen skatt som du har haft hittills under året hittar du på Skatteverket.

Nu är du klar! Men glöm inte att granska, skriv under och ladda ner din kvittens

Under fliken "Granska och skatteberäkna" får du en summa efter "Att betala", som du hittar längst ner på sidan. Det beloppet delar du på 12 (månader) för att veta hur mycket det är beräknat att du ska betala i preliminärskatt. (Notera att information lämnad under övriga upplysningar förhindrar maskinell hantering hos SKV och kan göra att ditt ärende tar lite längre tid.)

Nästa steg är att skriva under och slutligen ladda ner din kvittens på ändringen. Skicka in det nya beslutet till oss på Red Flag när du får det, så ser vi till att betala in din preliminärskatt varje månad.

Red Flag

support@redflag.se