Vill du av någon anledning lämna oss så meddelar du oss det genom att maila till oss på support@redflag.se. Du behöver också tala om från och med när du önskar att tjänsten ska avslutas.

Flytta bokföring till annan bokförare.

Vill du säga upp vår tjänst för att flytta din bokföring till en annan bokförare så exporterar vi dina siffror utan extra kostnad. Du får då en sie-fil (avstämd och uppdaterad), alla dina uppladdade verifikationer samt en verifikationslista samt rapporter för hur det har gått under året. Detta gör det möjligt för dig att enkelt fortsätta med din bokföring på annat håll.

Innan vi kan skicka över dina filer så måste du stämma av att:

  1. Alla dina fakturor som du skickat är betalda eller krediterade

  2. Alla dina kvitton och kortköp är bokade och klara

  3. Alla räkningar som du laddat upp är betalda och bokförda


Avregistrera firman helt?

Om du har beslutat dig för att avregistrera din enskilda firma finns det ett par saker du behöver göra. 

Om du har obetalda fakturor behöver dessa vara betalda, eller krediteras, innan du avregistrerar företaget. För att verksamheten ska vara helt avslutad ska företagets alla tillgångar vara sålda och skulderna ska vara betalda.

Har du gjort kortköp med ditt Red Flag-kort behöver du se till att ladda upp kvitton för dessa så att de hinner bokas i tid, alternativt ta köpen som privata utlägg.

Här kan du läsa om hur du går tillväga:


Tänk också på att begära en omräkning av din beräknade preliminärskatt, om du har en sådan. Du hittar en manual om hur du gör HÄR. Detta görs inte automatiskt när du avregistrerar företaget och kan därför innebära att behöver fortsätta betala preliminärskatten utanför Red Flag.

Vi hjälper inte till med att avregistrera/likvidera aktiebolag.


Vänligen
Red Flag

Hittade du svaret?