Red Flag har varken bindningstid eller uppsägningstid på sin tjänst, vill du av någon anledning lämna oss så meddelar du oss det genom att maila till oss på support@redflag.se. Du behöver också tala om från och med när tjänsten ska avslutas.

Flytta bokföring till annan bokförare.

Vill du säga upp vår tjänst för att flytta din bokföring till en annan bokförare så exporterar vi dina siffror utan extra kostnad. Du får då en sie-fil (avstämd och uppdaterad), alla dina uppladdade verifikationer samt en verifikationslista samt rapporter för hur det har gått under året. Detta gör det möjligt för dig att enkelt fortsätta med din bokföring på annat håll.

Avregistrera firman helt?

Om du har beslutat dig för att avregistrera din enskilda firma finns det ett par saker du behöver göra. 

Om du har obetalda fakturor behöver dessa vara betalda, eller krediteras, innan du avregistrerar företaget. För att verksamheten ska vara helt avslutad ska företagets alla tillgångar vara sålda och skulderna ska vara betalda.

Har du gjort kortköp med ditt Red Flag-kort behöver du se till att ladda upp kvitton för dessa så att de hinner bokas i tid, alternativt ta köpen som privata utlägg.

Här kan du läsa om hur du går tillväga:


Tänk också på att begära en omräkning av din beräknade preliminärskatt, om du har en sådan. Du hittar en manual om hur du gör HÄR. Detta görs inte automatiskt när du avregistrerar företaget och kan därför innebära att behöver fortsätta betala preliminärskatten utanför Red Flag.

Hur vill du göra med ditt bokslut?

Tänk på att du kommer att behöva göra ett bokslut i slutet av året även om du avregistrerar ditt företag. Vill du har vår hjälp med bokslutet så gör vi förstås det. Kostnad för bokslutet separat är 1498kr (samtliga priser är exklusive moms). 

Vi skickar gärna avslutsfakturan innan du gjort din avregistreringen så att du på så vis kan ta kostnaden på företaget. 

(Om du har ett AB som du planerar att avregistrera/likvidera - kontakta oss på support@redflag.se eller 08-50254086.)


Vänligen
Red Flag

Hittade du svaret?