Red Flag-kortet är kopplat till ditt företagskonto och är till företagsinköp men ibland kan det i efterhand visa sig att kortköpet istället var en privat kostnad och då kan du ersätta företaget genom att minska din skuld till dig.

Skuld till dig bokförs när du t.ex. laddar upp kvitton för utlägg. Köpet bokas då som en "skuld till dig" som privatperson från företaget. Denna skuld kan du ta ut skattefritt från firman vid tillfälle.

Här kan du se hur du går tillväga när du vill boka privata kortköp mot skuld till dig:

Under "Kvitton" hittar du dina köp med Red Flag- kortet. Genom att trycka på "plånboken" på det köp som du vill ta privat, kan du minska din "skuld till dig".

Under "Lön/Uttag" hittar du din "skuld till dig". Här kan du se hur skulden minskas:

Skulle du inte ha någon eller tillräckligt med "skuld till dig" så kommer detta meddelande upp:

Det innebär att du behöver göra en insättning på ditt konto hos Red Flag.

Här kan du läsa om hur du gör en insättning på ditt konto: