Vad roligt att du har bestämt dig för att flytta din firmas bokföring till Red Flag! 

För att säkerställa att vår tjänst uppfyller dina förväntningar innan du påbörjar jobbet med själva flytten, ber vi dig att gå in HÄR och läser lite mer om vad vi kan hjälpa dig med.  

För att vi ska kunna flytta över din firmas bokföring till oss behöver vi få in lite information från dig.

Det enklaste sättet att flytta din befintliga bokföring är genom uppladdning av en s.k. SIE-fil som du kan ta ut från din bokföringstjänst/program/byrå. Innan du tar ut denna finns det några viktiga punkter att tänka på.

 1. Se till att din bokföring ligger i fas! Det datum SIE-filen tas ut är det brytdatum då Red Flag tar över bokföringen. SIE-filen ska innehålla bokföringen för det aktuella året.
 2. Du behöver även ha gjort ditt årsbokslut för 2019 (om du har haft ditt företag så länge).
 3. Se till att föregående års resultat har blivit omfört efter bokslutet så att ingående balanser i balansräkningen stämmer.
 4. Om du precis ska till att betala preliminärskatt/moms föreslår vi att du gör detta först för att inte riskera att detta blir försenat under själva överflytten.
 5. Om du har anställda som du har betalat ut lön till så behöver du betala in skatten/arbetsgivaravgifterna och redovisa detta innan SIE-filen tas ut. 
 6. Du behöver betala eventuella leverantörsskulder så att konto 2440 blir tomt (annars riskerar detta bli dubbelt bokfört). 
 7. Om du har outredda belopp på Obs-kontot vill vi att du reder ut dem och bokför bort beloppen, kolla även att det inte finns periodiserade belopp på konto 2990 som ligger kvar från senaste bokslutet.
 8. Om du har utestående kundfordringar så behöver vi en lista på dem. När betalningen sedan kommer in på ditt gamla företagskonto för du över dem till ditt nya Red Flag konto och vi bokför transaktionen.
 9. Summan som finns på bankkontot i SIE-filen är den summan som du behöver föra över till ditt nya konto här. Se därför till att den summan finns tillgänglig (om den inte gör det så kan du höra av dig till oss så kan vi diskutera kring det).

Det du utöver SIE-filen behöver komplettera med är:

 • Registerutdrag, du hittar det HÄR 
 • Ditt senaste årsbokslut (om du har haft ditt företag så länge).
 • Din senaste NE-bilaga.
 • Du behöver också så snart som möjligt göra oss till deklarationsombud så att vi kan hämta in information, och sedan även rapportera in, din moms och din företagsskatt. Du hittar mer information om vad det innebär och hur du gör HÄR.

Denna information laddar du upp i uppstartsflödet i inloggat läge. 

Red Flag kommer att utföra en kreditkontroll i samband med detta. Denna görs av SYNA och kommer inte att påverka din kreditvärdighet.

Hälsningar
Red Flag 

Hittade du svaret?