Vad roligt, du har bestämt dig för att flytta din firmas bokföring till Red Flag! 

För att säkerställa att vår tjänst uppfyller dina förväntningar innan du påbörjar jobbet med själva flytten, ber vi dig (om du inte redan har gjort det), att börja med att fylla i en intresseanmälan. 

För att vi ska kunna flytta över ditt aktiebolags bokföring till oss behöver vi först lite information. 

För det första behöver i en så kallad sie-fil som du kan ta ut från din bokföringstjänst/program/byrå. Innan du tar ut denna finns det några viktiga punkter att tänka på:

 1. Se till att din bokföring ligger i fas. Det datum sie-filen tas ut och skickas till Red Flag är det brytdatum då Red Flag tar över bokföringen. Sie-filen ska innehålla bokföringen för aktuellt år. Bokför ikapp och pausa ev. aktivitet tills att du är aktiverad och klar hos Red Flag, räkna med några dagar. 
 2. Ditt senaste bokslut behöver vara klart.
 3. Se till att föregående års resultat har blivit omfört efter bokslutet så att ingående balanser i balansräkningen stämmer.
 4. Om du precis ska till att betala preliminärskatt/moms föreslår vi att du gör detta först för att inte riskera att detta blir försenat under själva överflytten.
 5. Om du har tagit ut lön eller om du har anställda som du har betalat ut lön till så behöver du betala in skatten/arbetsgivaravgifterna och redovisa detta innan sie-filen tas ut. 
 6. Du behöver betala eventuella leverantörsskulder så att det kontot blir tomt (annars riskerar detta bli dubbelt bokfört).
 7. Om du har outredda belopp på Obs-kontot vill vi att du reder ut dem och bokför bort beloppen, kolla även att det inte finns periodiserade belopp på konto 2990 som ligger kvar från senaste bokslutet.
 8. Om du har utestående kundfordringar så behöver vi en lista på dem. När betalningen sedan kommer in på ditt gamla företagskonto för du över dem till ditt nya och vi bokför transaktionen.
 9. Summan som finns på bankkontot i SIE-filen är den summan som du behöver föra över till ditt nya konto här. Se därför till att den summan finns tillgänglig (om den inte gör det så kan du höra av dig till oss så kan vi diskutera kring det). Bra att känna till är att Red Flag reserverar halva ditt aktiekapital (du kan se detta i gränssnittet när du loggar in) för att på så vis hjälpa till att undvika att företaget riskerar hamna i ett läge där det finns risk för likvidation. 
 10. Summan på skattekontot ska stämma överens med summan på konto 1630.  

Det du utöver sie-filen behöver komplettera med är:

 • Registerutdrag, du hittar det HÄR.
 • Registreringsbevis från Bolagsverket, använd deras app så får du ner den digitalt utan avgift.
 • Årsredovisning från senaste bokslut (om du gjort ett sådant).
 • Du behöver också så snart som möjligt göra oss till deklarationsombud så att vi kan hämta in information, och sedan även rapportera in, din moms och din företagsskatt. Du hittar mer information om vad det innebär och hur du gör HÄR.

Skicka in informationen till support@redflag.se.

Red Flag kommer att utföra en kreditkontroll i samband med detta, på alla medlemmar i styrelsen, därför behöver vi namn och personnummer på dem. Denna görs av SYNA och kommer inte att påverka er kreditvärdighet.

Hittade du svaret?