Red Flag jobbar kontinuerligt på att lägga till fler finesser som successivt kommer att öppna upp för fler typer av företag att ansluta sig till oss, i dagsläget arbetar vi med bolagsformerna aktiebolag samt enskild firma. Eftersom vi bygger upp en automatiserad lösning för bokföring så börjar vi med grundläggande bokföring och bygger successivt ut för fler funktioner. 

Kontant/kassahantering (t.ex. Swish, Klarna och PayPal).
Vi hjälper i första hand den firma som fakturerar för sina uppdrag då vi i dagsläget saknar stöd för kontant/kassahantering (t.ex. Swish, Klarna och PayPal). 

Inkomstströmmar.
Inkomstströmmar så som intäkter från appförsäljning, Youtube m.m. är något som vi har öppnat upp för, dock kan det finnas vissa begränsningar kring dessa. För att inkomstströmmar ska fungera så behöver betalningen behöva göras till ett svenskt kontonummer, det ska finnas med en referens på betalningen och du ska kunna ladda upp en kvittens som stämmer överens med betalningen. Kontakta oss för mer information!

Elektroniska tjänster.
Planerar du att fakturera privatpersoner inom EU (men utanför Sverige) för elektroniska tjänster så är det bra om du nämner det för oss. Då kan du behöva stöd för MOSS. Detta är något som EU har planer på att förenkla och i framtiden kommer småföretagare troligtvis inte behöva använda detta längre.

Varuhandel.
Om du bedriver varuhandel så är vi idag inte rätt lösning för dig. Vi saknar bland annat stöd för bokföring av varulager och momshantering kring import och export av varor. 

RUT/ROT-avdrag och Byggmoms.
Vi planerar att lägga till stöd för RUT/ROT-avdrag vilket är en viktig bit för den som arbetar med hushållsnära tjänster eller inom hantverk. Vi ser fram emot att kunna ta emot även den typen av företag hos oss i framtiden. Jobbar du inom bygg och behöver fakturera med s.k. byggmoms (omvänd skatteskyldighet) så kommer vi att be dig vänta in oss tills vi har hunnit bygga upp även den biten.

Fastigheter, skog och mark.
Företaget kan inte äga fastighet/skog/mark då vi inte ännu kan handskas med den typ av bokföring detta kräver.

Sälja fakturor.
Det är i dagsläget inte möjligt att "sälja" sina fakturor via extern tjänst när man är kund hos Red Flag. 

Bolagsformer.
I dagsläget hanterar vi enskilda firmor samt aktiebolag. 

För aktiebolag tillkommer också:

Fler än en ägare.
Red Flags gränssnitt är i dagsläget utvecklat för att en person i företaget ska vara aktiv. Det innebär att det är en av ägarna som har möjlighet att logga in på kontot via BankID, samma person gör kostnadsfria uttag, har tillgång till företagskortet samt får utbetalningarna från privata utlägg. Det innebär att det kan tillkomma kostnader för dels löneutbetalningar till övriga ägare (99 kr/löneutbetalning exkl. moms) samt extra kostnad för manuell hantering vid ev. utdelning (980 kr/h exkl. moms). 

Värdepapper och aktier.
Vi kan inte hantera alla typer av värdepapper/aktier i bolaget, om du ägnar dig åt aktiehandel får du gärna stämma av detta med oss i vår kontakt. 

Förmånsbil
Vi hanterar idag förmånsbeskattning för förmånsbil genom nettolöneavdrag för de som har aktiebolag och i deklarationen för de som har enskild firma. Detta fungerar för den som har Red Flag-kontot men inte om bilen används av någon annan anställd.

Vänligen
Red Flag

Hittade du svaret?