Du har en idé och ett driv att bli "din egen". Men hur tar du steget vidare för att göra drömmen om ett eget företag mer konkret? Hur mycket måste du kunna om bokföring (vad är moms? hur mycket skatt betalar man?) för att kunna ha ett eget företag? Var börjar man?

Börja med att formulera din affärsplan. Vilken verksamhet är det du vill ägna dig åt och i vilken form vill du bedriva den (enskild firma eller aktiebolag). På www.verksamt.se finns oerhört mycket information och råd om detta och vi rekommenderar alla blivande företagare att börja med att läsa där. Verksamts rådgivare kan också hjälpa dig med att räkna på om din företagsidé kommer att generera en vinst/ett överskott.

Det första konkreta steget när du har bestämt dig för att sätta igång är att skaffa dig en F/FA-skattesedel (enskild firma) och registrering av verksamhet hos Bolagsverket  om du ska starta AB. Detta hjälper vi dig mer än gärna med, faktum är att det ingår i vårt paket för dig, och ser till att du kommer igång!

Med Red Flag får du hjälp med allt som rör ditt företags ekonomi och allt sköts på ett och samma ställe. Vi ordnar med företagskonto, betalkort, löpande bokföring under året vilket inkluderar årsbokslut och sammanställning inför deklaration. I vår app kan du skicka dina fakturor, bokföra utlägg och lägga in räkningar för betalning. Naturligtvis kan du också ta ut pengar från ditt företagskonto. Du har alltid en aktuell överblick över ditt företags ekonomi.

Om du är intresserad får du gärna skriva upp dig på vår intresselista på www.redflag.se så kontaktar vi dig för ett personlig samtal.

Ta klivet!
Mvh
Elionor och Red Flag

Hittade du svaret?