Välkommen!
Nu är ditt konto hos Red Flag klart och vi står redo att hjälpa dig med ditt företag. Nedan kan du läsa lite om hur du kommer igång. Självklart kan du när som helst kontakta vår support om du vill ha hjälp med någonting.

Inloggning
Länken du ska använda för att logga in är foretag.redflag.se.

Genom att lägga länken som en genväg på hemskärmen eller skrivbordet så hittar du snabbt in.

Inställningar
För att du ska få notifieringar om när fakturor betalats och för att du ska kunna överföra pengar (som lön eller för utlägg) behöver du fylla i dina uppgifter under Inställningar. Här anger du även vilken information som ska stå på dina fakturor.

Fakturering
Dina fakturor skapar du enkelt under Fakturering som du hittar under huvudmenyn till vänster. Om du är osäker på vilken momssats du ska använda rekommenderar vi att du läser här. När fakturan är skapad och du trycker på skicka så får du två alternativ, det första är att skicka den med vanlig post och det andra är att ladda ner den själv och bifoga den i ett mail. Skulle något ha blivit fel med fakturan så kan du kreditera den genom att trycka på de tre små prickarna uppe i högra hörnet när du har öppnat fakturan. Om den första fakturan skickades med post så är det viktigt att även kreditfakturan skickas med post.

Redovisa privata utlägg
Har du gjort privata utlägg för företaget laddar du upp dina kvitton under rubriken Kvitton. Är kvittot i annan valuta ser vi gärna att du skriver beloppet du faktiskt betalade i svenska kronor på kvittot så att vi kan redovisa rätt belopp. Har du utlägg som ska bokföras som representation behöver du lämna namn på alla deltagare, får du plats kan du skriva det på kvittot också. När de bokförts (av Red Flag) kan du om du vill och om du har tillräckligt med pengar i företaget ta ut pengarna under Utlägg. På utlägg dras ingen skatt. Du kommer inom kort att få ditt Red Flag Master card-betalkort som vi rekommenderar att du använder för inköp till ditt företag.

Dags för lön?
När du tar ut lön reserveras samtidigt skatt och beloppet under Tillgängliga pengar ändras efter det. Har företaget skulder till dig kan du överväga om du istället för en löneutbetalning betalar tillbaka skulden, då får du ut mer pengar då det inte dras någon skatt från utläggsumman.

Här kan du se vår demo-video som visar hur de grundläggande funktionerna fungerar.

Du når oss alltid på support@redflag.se, under Kundtjänst i menyn i vänstra hörnet eller via pratbubbleikonen på redflag.se.

Lycka till med ditt företagande!